همه چیز درباره خاک کمپوست

خاک کمپوست یکی از غنی ترین و بهترین گزینه ها برای رشد گیاهان و محصولات کشاورزی می باشد که به دلیل عاری بودن از مواد شیمیایی می تواند شرایط را برای تولید میوه و سبزیجات ارگانیک بهبود دهد. این گروه از خاک ها حاوی کودهای طبیعی بسیار ارزشمندی می باشند که از تجزیه و پوسیده شدن زباله های شهری و چوب و باقی مانده مواد غذایی بدست می آید. ورمینوپلاس؛ ارائه دهنده بهترین نوع خاک کمپوست در ادامه به هر آنچه که لازم است درباره قیمت و مشخصات خاک و مزایا و معایب و کاربردهای کمپوست بدانید اشاره خواهد داشت.

خاک کمپوست چیست؟

استفاده بیش از حد از کودهای شیمیایی به مرور نه تنها سلامت انسان را به شدت تحت تاثیر قرار داد و بیماری های متعددی را به همراه داشت، بلکه به طبیعت و سلامت خاک نیز آسیب های جدی وارد نمود. به همین دلیل در چند سال اخیر استفاده از کودهای طبیعی که ماحصل پوسیده شدن زباله های شهری و نخاله های صنایع چوب می باشند رواج زیادی پیدا کرده اند. برخی از این کودهای طبیعی به کمک کرم های خاکی غنی شده و مواد آلی بسیار ارزشمندی در آن وجود داشته و برای رشد گیاهان کمک بزرگی تلقی می شوند.

کرم های خاکی پس از تغذیه با زباله ها و تکه های چوب موجود در خاک، پس از هضم آنها بخش زیادی از مواد آلی مضر را از بین می برد. علاوه براین، اسید هیومیک که از این کرم ها ترشح می گردد، خاک را کاملا استریل نموده و شرایط را برای رشد و تعذیه میکروارگانیسم ها و باکتری های هوازی مفید فراهم می کند. در واقع خاک کمپوست منبع غنی از مواد آلی می باشد که توسط باکتری ها و میکروارگانیسم ها مصرف شده و در نهایت برای رشد گیاهان مصرف میشوند.

خاک کمپوست

انواع خاک کمپوست

خاک های کمپوست را می توان بر اساس میزان بزرگی و کوچکی دانه ها و ذرات آنها به گروه های مختلفی تقسیم بندی نمود که برخی از آنها عبارتند از:

کمپوست درجه یک

مهم ترین ویژگی این خاک ها ریز بودن ذرات و اندازه کمتر از 6 میلیمتری آنها می باشد. این خاک ها بسیار ارزشمند بوده و برای رشد میوه و سبزیجات کاربرد زیادی داشته و در رشد آنها با مواد ارگانیک موثر می باشد.

همه چیز درباره کمپوست قارچ

کمپوست درجه دو

این گروه از کمپوست ها دارای دانه های کمی بزرگتر بوده و بیشترین اندازه این ذرات به 20 میلیمتر میرسد. این خاک ها را می توان برای کاشت و رشد درختان در پارک های جنگلی استفاده نمود.

کمپوست گرانوله

نوعی خاک کمپوست می باشد که به آن ازت گوگرد افزوده شده و به صورت کپسولی مورد استفاده قرار میگیرد. مهم ترن ویژگی و مزیت این گروه از کمپوست ها تزریق مواد مغذی به صورت آرام به خاک می باشد و باعث تسریع در جوانه زنی گیاهان خواهد شد.

ورمی کمپوست

همان طور که از نام این گروه مشخص است، از کرم خاکی یا همان ورمی برای تولید کود طبیعی و آلی استفاده میشود. این گروه از خاک های کمپوست به شدت به رشد گیاهان کمک نموده و تاثیر بالایی بر سبک بودن خاک و زهکشی آسان آن نیز دارد.

در دسته بندی دیگر می توان این خاک ها را بر اساس مواد و زباله هایی که از آنها کود حاصل میشود در گروه های زیر تقسیم بندی نمود:

  • کمپوست های بدست آمده از زباله های شهری
  • کمپوست های حاصل از هرس گیاهان که به کمپوست سبز معروف می باشند
  • ورمی کمپوست
  • کمپوست قارچ خوراکی

کرم ورمی کمپوست چیست و چه کاربردی دارد؟

کاربردهای خاک کمپوست

با توجه به اینکه کمپوست ها حاوی مواد آلی مغذی می باشند و شرایط را برای رشد و تغذیه باکتری ها و میکروارگانیسم ها فراهم می کند، در نتیجه می توان از آنها در مصارف متعددی استفاده نمود. از جمله کاربردهای این خاک های غنی می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • تسریع در رشد گیاهان تزئینی
  • فراهم شدن شرایط مناسب برای رشد میوه و سبزیجات در محیط بدون مواد شیمیایی
  • کمک به رشد درختان و فضای سبز شهری و پارک های جنگلی

خاک کمپوست

3 ویژگی خاک کمپوست

از مهم ترین ویژگی های خاک های کمپوست که باعث استقبال بالا از آنها در رشد و پرورش محصولات کشاورزی و باغبانی شده است می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • عدم وجود مواد شیمیایی مضر در خاک
  • سبک شدن و کاهش خاصیت چسبندگی خاک و زهکشی راحت
  • اصلاح خصوصیات و ویژگی های بیولوژیکی و فیزیولوژیکی خاک و کمک به حاصلخیزی آن

 

 

قیمت خاک کمپوست

در حالت کلی و در مقایسه با کودهای شیمیایی، استفاده از کمپوست بسیار مقرون به صرفه می باشد که دلیل آن تولید این خاک ها از پسماندهای شهری و طبیعی است. قیمت خاک کمپوست را می توان بر اساس نوع خاک و زباله و مواد اولیه ای که از آن بدست آمده اند، درجه درشت و ریزی دانه های خاک تعیین میشود.

خرید خاک کمپوست

در خرید خاک کمپوست لازم است به این مساله توجه داشته باشید که خاک به اندازه کافی سبک باشد و دانه های آن چسبندگی نداشته باشند. علاوه براین، این خاک ها را از مراکز معتبر و شناخته شده خریداری کنید تا از کیفیت و نوع مواد اولیه به کار رفته در آنها اطمینان داشته باشید. علاوه براین، لازم است با توجه به نوع محصولات کشاورزی و باغبانی، شرایط آب و هوایی و نوع خاک مزرعه و باغچه و باغ باید بتوانید گزینه های مناسب را انتخاب و خریداری نمایید.

روش تولید خاک کمپوست

برای تولید خاک های کمپوست در مرحله اول لازم است زباله و مواد اولیه مورد نیاز تامین شود. این مواد نه تنها از پسماندهای شهری و باقی مانده مواد غذایی تامین می گردد، بلکه نخاله های حاصل از کارگاه ها و کارخانه های صنایع چوب و همچنین شاخه های هرس شده باغ و فضاهای شهری نیز در این زمینه مورد استفاده قرار میگیرند. برای تولید این خاک ها دو روش وجود دارد که عبارتند از:

روش تراکتوری 

زباله ها ابتدا با هم مخلوط شده و در شیارها به صورت ردیفی دفن می گردند. دستگاه میکس نصب شده به تراکتور به صورت مرتب خاک را مخلوط نموده و به مرور منجر به تجزیه مواد می شود.

خاک کمپوست

روش دپوی انباشت

همان طور که از نام این روش مشخص است، زباله های میکس شده بر روی هم انباشته شده و به مرور پوسیده شده و به کود تبدیل میشوند.

همان طور که اشاره شد، در خرید خاک کمپوست لازم است از کیفیت و نوع مواد اولیه استفاده شده در آنها و همچنین روش تولید کود اطمینان حاصل کنید. ورمینوپلاس از جمله ارائه دهندگان خاک های کمپوست با کیفیت می باشد که قبل از فروش محصولات، با توجه به نوع زمین و خاک کشاورزی گزینه های مناسب را معرفی خواهد نمود.

همه چیز درباره کرم کمپوست

قیمت خاک کمپوست را می توان بر اساس نوع خاک و زباله و مواد اولیه ای که از آن بدست آمده اند، درجه درشت و ریزی دانه های خاک تعیین می شود.

خاک کمپوست منبع غنی از مواد آلی می باشد که توسط باکتری ها و میکروارگانیسم ها مصرف شده و در نهایت برای رشد گیاهان مصرف می شود.

همان طور که از نام این روش مشخص است، زباله های میکس شده بر روی هم انباشته شده و به مرور پوسیده شده و به کود تبدیل می شوند.