اهمیت استراتژیکی کمپوست 

افزایش روز افزون جمعیت و نیاز بیشتر به تولید زیادتر مواد غذایی ،آدمی را به تفکر به افزایش باروری خاک‌های کشاورزی و کاربرد گیاهان مقاوم و پر محصول وادار نموده است .
یکی از اقدامات اساسی در دنیا تامین و ارتقای امنیت غذایی بشر می باشد. یکی از روش های تولید خاک حاصلخیز مصرف کودهای حاوی مواد معدنی می باشد که هر ساله شاهد استفاده چندین برابر آن می باشیم.
وجود 70-60 درصد مواد قابل کمپوست در زباله های خانگی و کاهش این مواد از طریق اعمال سیستم های کمپوست مساله ای است که می تواند بسیاری از مشکلات بهداشتی-اقتصادی را جوابگو باشد.در تولید کود کمپوست از برخی مواد نمی توان استفاده کرد که از جمله ی آنها: پلاستیک، سنگ، شیشه، فلزات، گوشت، ترکیبات روغنی، کود مرغی هستند.
در راستای این اهداف گروه تولیدی ورمینو اقدام به تولید کود ورمی کمپوست ورمینو به صورت کاملا اورگانیک و صد در صد خالص کرد و موق به تولید کود ورمی کمپوست در بسته بندی های مقاوم پلی اتیلن یک رو متالیزه سه کیلو‌گرمی و پنج کیلوگرمی شد.

سیستم های تولید کود کمپوست

1.سیستم ویندرو
2. سیستم جعبه ای
3. سیستم مکانیکی

سیستم ویندروز

در این روش تولید ورمی کمپوست یک توده از مواد غذایی که به عنوان بستر تهیه شده بر روی کف زمین ریخته می شود که می تواند به شکل های مختلف ی از جمله مربع یا مستطیل و … باشد. البته این سیستم تولید کود ورمی کمپوست می تواند داخل سالن یا فضای باز نیز باشد که توصیه می شود برای نتیجه گیری بهتر کف از سیمان پوشیده شده باشد تا کود ورمی کمپوست حاصل کیفیت بالاتری داشته باشد. مزیت این روش هزینه ی پایین آن برای اجرا می باشد.

سیستم جعبه ای

در این سیستم از جعبه یا سبد با ابعاد مختلف جهت پرورش و تولید ورمی کمپوست استفاده می شود . این سیستم بیشتر با هدف تولید و عرضه ی کرم به صورت بستری کاربرد دارد . در ضمن در مکان های مسقفی که فضای سطح کم می باشد به منظور استفاده از حجم فضا می توان از این روش استفاده کرد . در این روش جعبه های حاوی مواد غذایی کرم را به همراه کرم روی هم قرار میدهند. به منظور عدم بروز شوری در بستر زیرین در مدت زمان های معلوم جعبه ی زیرین را در بالا و جعبه ی بالایی را در زیر قرار می دهند.

روش های برداشت کود ورمی کمپوست 

1.دستی
2.مهاجرتی
3.مکانیکی

روش دستی

روش جمع آوری دستی ورمی کمپوست بیشتر مناسب مقیاس های خانگی و خیلی کوچک می باشد که در این روش با استفاده از خاصیت نورگریزی کرم های خاکی کود ورمی کمپوست جمع آوری می شود به اینصورت که بوسیله چهارشاخ روی بستر ورمی کمپوست را خراش می دهیم تا کرم های خاکی یک لایه به پایین بروند سپس کود ورمی کمپوست ی که عاری از کرم است جمع آوری می کنیم البته همانطور که گفته شد این روش در حضور نور باید صورت بگیرد.

روش مهاجرتی

در این روش بستری که تازه است را کنار بستر قدیمی می ریزیم در این روش بستر جدید باید مماس با ورمی کمپوست تولید شده باشد تا کرم های خاکی مهاجرت کنند و وارد بستر جدید شوند، البته در این روش حدود 20 درصد از کرم ها در بستر قدیمی باقی می مانند.

روش مکانیکی

روش مکانیکی جمع آوری کود ورمی کمپوست یکی از متداول ترین روش ها برای برداشت ورمی کمپوست است. این روش توسط سرند های مختلف از جمله دوار یا لرزه ای صورت می گیرد و اساس جداسازی کود ورمی کمپوست بر اساس اندازه توری الک می باشد.

عکس العمل گیاهان در نتیجه ورمی کمپوست در شرایط آب و هوایی متفاوت

قیمت ورمی کمپوست-ورمینوپلاس

عکس‌العمل گیاهان مختلف به کود آلی ورمی‌کمپوست بر اساس چند عامل مهم می‌باشد. اولین و مهمترین عامل این است که نتایج آزمایشات مختلف در پرورش گیاهان با استفاده از کود ورمی کمپوست در مناطق آب و هوایی مختلف متفاوت است. پیشرفت مراحل رشد برای هر گیاه در مناطق آب و هوایی مختلف یکسان نمی‌باشد و مسلماً واکنش گیاهان به سامانه کود ورمی‌کمپوست نیز متغیر خواهد بود. گیاهانی که در شرایط آب و هوایی و تغذیه‌ای مناسب رشد می‌کنند، عکس‌العمل کندتری نسبت به افزایش میزان کود و دیگر افزودنی‌های شیمیایی به بستر خاک نشان می‌دهند. در حالی که گیاهانی که در شرایط غیر مطلوب آب و هوایی و تغذیه‌ای نامناسب رشد و پرورش پیدا می‌کنند، عکس‌العمل سریعتر و مطلوب تری در افزودن کود ورمی به خاکشان نشان می‌دهند.

افزایش در میزان رشد و نمو گیاهان همیشه به عنوان یک مزیت و برتری محسوب نمی‌شود. کود ورمی کمپوست فعالیت و عملکرد بیولوژیکی دارد و خود مواد دفع کننده قارچی داشته که از رشد بی رویه و منفی محصول جلوگیری می‌کند و به گونه‌ای روند رشد گیاهان را کنترل می‌کند.
در مجموع این عوامل باعث شده « ورمی» کمپوست به عنوان مطلوب ترین و بی رقیب ترین کود آلی برای مصرف کشاورزی ، فضای سبز، نشا کاری، گلکاری، سبزی کاری، باغ های میوه، گیاهان آپارتمانی و …. محسوب شود.

سبد خرید

سبد خالی است.

جمع کل:
0ریال
0